PIKC "RDMV" audzēknes piedalās European Bio-Fashion konkursā Itālijā

12.09.2016.

 

Š.g. 10. septembrī Spello pilsētā, Itālijā norisinājās modes dizaina konkurss "European Bio-Fashion contest 2016", kurā Profesionālās izglītības kompetences centru "Rīgas Dizaina un mākslas vidusskola" pārstāvēja un piedalījās šī gada Apģēbu dizaina izglītības programmas absolventes Līva Kreile un Ance Anna Kļaviņa.

 

Itālijas Izglītības ministrijas finansētais projekts "European Bio-Fashion contest" šogad norisinājās pirmo reizi. Konkursa mērķis ir izplatīt labo praksi, izveidojot sadarbības tīklu starp dažādām Eiropas valstu skolām. Tajā tika aicinātas piedalīties Eiropas skolas, kas māca modes dizainu, apģērbu šūšanu vai tekstila tehnoloģiju. Konkursa galvenais uzdevums bija izveidot 12 kleitu kolekciju, izmantojot ilgtspējīgus, ekoloģiski saderīgus, pārstrādātus materiālus. 

 

Profesionālās izglītības kompetences centru "Rīgas Dizaina un mākslas vidusskola" pārstāvēja Apģēbu dizaina izglītības programmu šogad absolvējušās Līva Kreile un Ance Anna Kļaviņa ar kolekcijām "Izejamās kleitas" un "Atklāšana". Pēc pirmās atlases kārtas, kur dalībnieki tika aicināti iesūtīt ideju skices un tehnisko aprakstu modes kolekcijai, kā arī prezentāciju par iecerētas kolekcijas koncepciju, PIKC "RDMV" audzēknes tika uzaicinātas realizēt arī pašu kolekciju un piedalīties konkursa finālā modes skatē Itālijā, kurā tika uzaicinātas piedalīties 3 labākās skolas ar savām kolekcijām, tādējādi iekļūstot konkursa finālā un labāko trijniekā. Konkursa fināla modes skatē, kas norisnājās 10. septembrī Umbrijas reģiona Spello pilsētā, Itālijā tika pārstāvēta Turcija, Serbija un Latvija. Šogad uzvarēja modes kolekcija no Serbijas.

 

Apsveicam!

 

Skatīt foto galeriju >