Kvalifikācijas darbu skate "Sezonas noslēgums. Būs turpinājums"

Kvalifikācijas darbu skatē “Sezonas noslēgums. Būs turpinājums” Rīgas Dizaina un mākslas vidusskolas topošie absolventi demonstrēs savu veikumu

Mākslu izglītības kompetences centrs Rīgas Dizaina un mākslas vidusskola (MIKC “RDMV”) atzīmē mācību gada beigas ar jaunu notikumu “Sezonas noslēgums. Būs turpinājums”. Pasākuma atklāšana  notiks ceturtdien, 13. jūnijā, MIKC “RDMV”, un tajā būs skatāma netradicionāla pop-up modes skate un kvalifikācijas darbu izstāde. Izstāde būs skatāma līdz 10. jūlijam.

13. jūnijā plkst. 17.00 skolas izstāžu zālē atklās kvalifikācijas darbu skati, savukārt plkst. 18.00 laukumā pie centrālās ieejas K. Valdemāra ielā 139 apmeklētājus priecēs pop-up modes skate. Pasākuma dalībnieki un apmeklētāji aicināti pulcēties skolas pagalmā, iesaistīties radošās aktivitātēs, dalīties iespaidos un kopīgi atzīmēt sezonas noslēgumu.

Pasākums turpina pirms 21 gada uzsākto ikgadējo izstāžu ciklu “Radīts Latvijā”. Skolu šogad pēdējo reizi absolvēs metāla, koka, stikla, keramikas, tekstila un ādas izstrādājumu dizaina, kā arī vides un reklāmas dizaina programmu audzēkņi, simbolizējot sezonas noslēgumu. Mācības turpinās grafikas, apģērbu, interjera, produktu dizaina un vizuālās mākslas programmu izglītojamie, iezīmējot skolas dizaina un mākslas izglītības tradīciju transformāciju un turpinājumu jaunā formā.

Topošo absolventu radīto kvalifikācijas darbu skate balstīta metaforā par radošo procesu kā seriāla sezonu, kuru veido atsevišķas epizodes, katra ar savu stāstu par jauniešiem nozīmīgām tēmām. Lūk, epizodes, kurās varēs iepazīt jauno dizaina speciālistu radošā darba sezonu:

Modes skate jeb epizode “Mode / transformācija” šogad pārvērsta pop-up notikumā, kuru apmeklētāji aicināti piedzīvot klātienē. Skate ļaus ieskatīties apģērbu dizaina tendenču kaleidoskopā uz ikdienas pilsētvides fona. Tas solās būt transformatīvs modes piedzīvojums, kas jauno dizaineru personīgās sajūtas un piederības meklējumus ietērps krāsās un formās.

Epizode “nākotnes pilsonis” aizvedīs skatītāju futūristiskā ceļojumā, palīdzot noskaidrot, kā indivīdi varētu dzīvot, strādāt un mijiedarboties nākotnes pilsētās un sabiedrībās.

Epizode “bērnības atmiņas” ļaus patverties bezrūpīgu bērnības dienu saulainajā vienkāršībā, apskatot absolventu tērpu kolekcijas, analogās rotaļlietas un citus nostaļģiju iedvesmojošus dizaina priekšmetus.

Epizode “identitāte” dos iespēju novērtēt rotu un aksesuāru daudzveidīgo potenciālu personīgo identitāšu meklējumos, izpausmēs un mākslinieciskajā komunikācijā.

Epizode “privātā telpa” palīdzēs atrast mājīguma un labsajūtas formulu un tās galvenās sastāvdaļas praktiskajā, estētiskajā un emocionālajā.

Epizode “kustība” piedāvā iepazīt aktīvo vaļasprieku pasauli caur jauniešu svaigo skatījumu uz sportu, deju, mūziku un citiem kustības veidiem.

Epizode “mantojums” meklē iespējās atjaunot, saglabāt un radoši interpretēt kultūras tradīcijas un vērtības un palīdz tās ieraudzīt ne tikai kā pagātnes relikvijas, bet arī iedvesmas avotus nākotnei.

Epizode "iekļaušana" ar konkrētiem piemēriem dos dziļāku izpratni par sociālo dizainu, tā lomu dažādu cilvēku izaicinājumu risināšanā un iespēju radīšanu katram veiksmīgi iekļauties sabiedrībā.

Epizodē “sadarbība” redzami jauno speciālistu sadarbībā ar pirmajiem klientiem radītie risinājumi, palīdzot klientiem atrisināt pavisam īstas problēmas un vajadzības.

Izstādē līdzās šī gada kvalifikācijas darbiem demonstrēs iepriekšējo gadu modes īsfilmas. Pēc atklāšanas dienas izstāde būs atvērta darba dienās no plkst. 10.00 līdz 18.00. Eksāmenu nedēļā, 17. – 25.jūnijā, no plkst. 17:00 līdz 18:30.